Gemeente Zwevegem lanceert digitale geboorteaangifte via Mijn Burgerprofiel

Gepubliceerd op donderdag 29 augustus 2024

Kersverse ouders in Zwevegem kunnen hun geboorteaangifte digitaal uitvoeren, via een digitale applicatie binnen Mijn Burgerprofiel. Deze nieuwe service stelt ouders in staat om van thuis uit de geboorte van hun kind aan te geven. Zo hoeven ze zich niet meer te verplaatsen naar het stad- of gemeentehuis van de locatie waar hun kind geboren is.

Eenvoudig en online aangeven

Het proces is eenvoudig en intuïtief, waardoor ouders kostbare tijd besparen in deze bijzondere periode van hun leven. Het voornaamste voordeel van de digitale geboorteaangifte is het gemak voor ouders om de aangifte eenvoudig online te doen, op een tijdstip dat hen het beste uitkomt. Bovendien is de digitale geboorteaangifte ontworpen met de hoogste beveiligingsnormen om de privacy van ouders en hun gegevens te waarborgen.

Met de lancering van de digitale geboorteaangifte-service zetten we een nieuwe stap richting een nog klantvriendelijkere dienstverlening. Het bestuur blijft ook voor andere dienstverlening zoeken naar mogelijkheden om technologie in te zetten om het voor onze inwoners makkelijk en toegankelijk te maken.

Meer informatie aangifte geboorte