In Zwevegem zijn er heel wat opvangmogelijkheden voor jouw zoon en/of dochter. Denk aan buitenschoolse kinderopvang, voor- en naschoolse kinderopvang; studie en huiswerkklas op school en woensdagnamiddagopvang. Ontdek alle informatie via onderstaande knoppen.
[het huishoudelijk reglement komt spoedig online]
Door deel te nemen aan de opvang ga je akkoord met het huishoudelijk reglement van de kinderopvang. In het huishoudelijk reglement verwijzen wij naar je ouderaccount. Heb je nog geen ouderaccount of heb je hier nog vragen over? Contacteer dan dienst jeugd en kinderopvang.
Inschrijving en registratie
Vooraf inschrijven is niet nodig. Iedereen kan in de opvang blijven als dat nodig is. Opgelet! De UiTPAS moet je altijd meenemen naar de buitenschoolse kinderopvang zodat de begeleiding jouw kind kan in- of uitscannen.
Enkel met schriftelijke toestemming van de ouders kan het kind zelfstandig de opvang verlaten of kan iemand anders je kind ophalen.
Registratie
Voor de registratie van de aanwezige kinderen maken we gebruik van de UiTPAS. Het is dus nodig om deze in je bezit te hebben en mee te brengen als je kind in de opvang blijft. Een UiTPAS kost 3 euro (éénmalige aankoop, bij verlies 1 euro) en kan je verkrijgen bij de dienst Vrije Tijd in het Gemeentepunt, in de bibliotheek of op de Bibus.
Met een UITPAS Zuidwest kan iedereen die in Zuid-West-Vlaanderen wil genieten van cultuur, sport en jeugdactiviteiten punten sparen en inruilen voor leuke voordelen.
Ook voor mensen met een beperkt inkomen is de UITPAS extra voordelig. Zo kan je 50% korting krijgen op het opvangtarief & 80% op tickets of inschrijvingen bij organisaties zoals zwembaden, cultuurhuizen, sportcentra, vakantiewerkingen etc. Om te weten of je hiervoor in aanmerking komt, neem je best contact op met onze dienst vrijetijd via het telefoonnummer 056 76 58 00.
Meer informatie over de UITPAS vind je op de website www.uitinzuidwest.be/uitpas.
Elk kind dat is ingeschreven op één van onze gemeentescholen, kan deelnemen aan de voor- en/of naschoolse opvang op de eigen schoollocatie. Per begonnen kwartier rekenen we 0,55 euro aan. Facturatie gebeurt maandelijks.
’s Morgens werken we met 5 beurten:
- Van 07.00 uur tot 07.15 uur
- Van 07.15 uur tot 07.30 uur
- Van 07.30 uur tot 07.45 uur
- Van 07.45 uur tot 08.00 uur
- Van 08.00 uur tot 08.15 uur
’s Avonds werken we met 9/10 beurten:
- Van 15.30 uur tot 15.45 uur (enkel op vrijdag)
- Van 15.45 uur tot 16.00 uur
- Van 16.00 uur tot 16.15 uur
- Van 16.15 uur tot 16.30 uur
- Van 16.30 uur tot 16.45 uur
- Van 16.45 uur tot 17.00 uur
- Van 17.00 uur tot 17.15 uur
- Van 17.15 uur tot 17.30 uur
- Van 17.30 uur tot 17.45 uur
- Van 17.45 uur tot 18.00 uur
Opgepast! Kinderen die na 18 uur worden afgehaald betalen een boete van 7,40 euro per begonnen kwartier.
De eigen school voorziet studie en/of huiswerkklas onder begeleiding van de leerkrachten.
Kinderen die deelnemen aan de studie worden ingecheckt in ons opvangsysteem bij aanvang. Uitchecken doet de school wanneer kinderen de studie/huiswerkklas verlaten. Er is ook mogelijkheid om nadien aan te sluiten bij de opvang. Hier gelden dezelfde tarieven zoals hierboven omschreven.
Indien je inhoudelijke vragen over de studie en/of huiswerkklas hebt, neem je best contact op met de schooldirectie.
In Groot-Zwevegem zijn dit jaar in totaal 6 locaties waar we opvang op woensdagnamiddag voorzien.
Alle kleuters van gemeentescholen vestiging Kouter, Knokke & Twinckeling en GO! Basisschool De Windroos, worden opgevangen in Gemeenteschool vestiging Kouter. De kinderen van Knokke & Twinckeling worden met het busje naar de opvanglocatie gebracht. De kinderen van De Windroos gaan te voet onder begeleiding.
Alle lagere schoolkinderen van de gemeentescholen vestiging Kouter, Groene Kouter & Knokke en GO! Basisschool De Windroos worden opgevangen in Gemeenteschool vestiging De Groene Kouter.
De kinderen van Knokke worden met het busje naar de opvanglocatie gebracht. De kinderen van Kouter en De Windroos gaan te voet onder begeleiding.
Alle kinderen van Gemeenteschool De Klim-Op en Vrije Basisschool Kappaert worden opgevangen in Vrije Basisschool Kappaert. De kinderen van De Klim-Op gaan te voet onder begeleiding naar de Kappaert.
Alle kinderen van Vrije Basisschool Otegem en Gemeenteschool Heestert worden opgevangen in Gemeenteschool Heestert. De kinderen van Otegem worden met het busje naar de opvanglocatie gebracht.
Alle kinderen van de Vrije Centrumschool worden opgevangen in de Vrije Centrumschool.
Alle kinderen van Gemeenteschool Sint-Denijs worden opgevangen in Gemeenteschool Sint-Denijs.
Busvervoer
Om organisatorische redenen vragen we om vooraf te verwittigen indien je gebruik wil maken van het busvervoer. Dit kan via jeugd@zwevegem.be of via het telefoonnummer 056 76 58 00.
Het busvervoer is enkel voor locaties waar er ter plaatse geen opvang is voorzien (Gemeentescholen Knokke, TWinckeling en Vrije Basisschool Otegem).
Tarieven
De gemeentescholen rekenen 0,55 euro per begonnen kwartier aan vanaf 12.30 uur.
Andere opvanglocaties rekenen het tarief van 0,55 euro per begonnen kwartier aan vanaf 13 uur.
Vragen?
Je kan terecht bij de dienst jeugd & kinderopvang via jeugd@zwevegem.be of via het telefoonnummer 056 76 59 80.
Tijdens de middag werken wij volgens onderstaande visie. Door op school te blijven eten, gaat u akkoord met deze visie.
De school streeft naar een RUSTIG middagverloop waar WEDERZIJDS RESPECT centraal staat. We MOTIVEREN de kinderen om te PROEVEN en stimuleren hen om ZELFSTANDIGE keuzes te maken.
We genieten van het middagmoment …
De school wil een RUSTIGE omgeving creëren waar kinderen kunnen genieten van hun middagmaal
Respect tonen aan iedereen …
De school wil een schoolklimaat creëren waar WEDERZIJDS RESPECT centraal staat. Kinderen, begeleidsters en leerkrachten werken samen aan een respectvolle omgeving.
Motiveren om te proeven …
De school wil kinderen MOTIVEREN om te PROEVEN. We stimuleren kinderen om smaken te ontwikkelen door hen te leren proeven. We vinden het belangrijk dat ze zelf kunnen aangeven hoeveel ze willen en motiveren hen om hun bord leeg te eten. Op deze manier leren we hen duurzaam omgaan met voedsel.
De kans om zelfstandig te zijn …
De school wil kinderen de kans geven om zelf keuzes te maken. We stimuleren de ZELFSTANDIGHEID en streven naar kinderparticipatie.